Blogg

I dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi med att tacka alla som ihärdigt mailar in uppslag samt alla ni som bokat in er på kryssningen i oktober. Vi passar även på att beklaga att det inte finns fler platser, men hänvisar till en väntelista som finns i händelse av avbokningar på team@swebbtv.se

Förste man till rakning blir Anders Lindberg som i vanlig ordning inte lever som han lär. Å ena sidan predikar han om all den ångest man bör känna i samband med bilkörning, flyg och grillning – å andra sidan ägnar han sig själv åt just dessa aktiviteter, om han har ångest eller ej låter vi vara osagt, men om inte annat kan man tänka sig att den eventuella känsla av obehag han känner skulle kunna vara kopplad till hans uppenbara hyckleri. Vi har lite lustigt åt en tänkt pk-utställning vid vilken de mest absurda greppen och uttalandena från maktens aktivister skulle kunna beskådas och beskrattas.

Lars Bern förklarar att sjukdomar som Alzheimer, cancer, diabetes, hjärt- kärlproblem mm ökar kraftigt. Det har att göra med vår, under 1900-talet, förändrade kost. Man kan tala om en global epidemi, en pandemi.

Tvärtemot vad vi fått lära oss är animalisk kost bra för människan. Dessutom säger han att högt kolesterolvärde tvärtom oftast är positivt och att hjärnan till stor del består av kolesterol. Bakom den felaktiga informationen finner man läkemedelsbolag med stor försäljning av läkemedel som till och med är skadliga.

Endast bokningar genom Svensk Webbtelevision ger tillgång till konferensen.

Avsnitt nummer sex av Erik & Matti spelades in strax efter Midsommarhelgen och vi börjar med att ställa oss frågande till den officiella versionen av vad som hände den elfte september 2001. Bland annat diskuterar vid den tredje byggnaden som föll utan att ett flyplan flög in i den, att bråte från en miljon ton skyskrapor samt att det finns brandmän som överlevt raset trots att de var inne i byggnaden.

I detta program förklarar energiexpert Elsa Widding att Parisavtalet är världens dyraste avtal. Trots detta har det inga speciella positiva verkningar. Vi talar även om regeringens vidlyftiga energiaffärer som lågt räknat har kostat skattebetalarna långt mer än 50 miljarder.

Dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi med att diskutera Edward Snowden och vad han betyder för oss personligen samt för världen i stort. Vi ställer, enligt vårt tycke, relevanta frågor kring hur det kommer sig att man fått ta del av vem han är medelst dokumentärer och varför han valde att lämna NSA för att bli visselblåsare och frihetskämpe. Vi summerar det hela med att han åtminstone varit med och understrukit hur viktigt det är med ett kritiskt förhållningssätt till makten och auktoriteter.

Vad är 5G och vilka risker medför den nya tekniken?

Vi börjar med att kommentera Erik Ullenhags avhopp från kampen om partiledarposten.

Lars Bern har stora förhoppningar om Nyamko Sabuni. Vi konstaterar att nästan alla som får komma fram i medierna och som tillåts framföra kritik mot invandringspolitiken har utländska namn. Förutom Nyamko exempelvis kvinnor som Alice Teodorescu men även bland män gäller samma regel. 

Vad är 5G och vilka risker medför den nya tekniken?

Olle Johansson är docent och tidigare universitetslektor på Karolinska Institutet, samt gästprofessor och adjungerad professor på Kungl Tekniska Högskolan, inom ämnet basal och klinisk neurovetenskap. Han har sedan många år arbetat med forskning inom människans centrala och perifera nervsystem, alltså hjärna, ryggmärg och de perifera nerverna ute i vår kropp, samt deras innehåll av olika signalsubstanser, såsom neuropeptider, alltså korta kedjor av aminosyror. Olle har även undersökt hur huden samt andra organ påverkas av olika typer av strålning.

I dagens avsnitt av Erik & Matti börjar vi med att diskutera vad som driver människors rädsla och landar i slutsatsen att vi är präglade av ett enormt flyktbeteende. Anledningarna till det är givetvis många och komplexa, men vi landar i att det finns ett uppdämt behov av självrannsakan.

Vi inleder med att diskutera Nyamko Sabunis framgång i kampen om partiledarskap inom Liberalerna.

Nyamko gick i en intervju i Expressen ut och förklarade att 

  • Visionen om det mångkulturella samhället måste begravas.
  • Färre ska lockas till Sverige och de som saknar asylskäl ska lämna landet – ”på en gång”.
  • Generösare regler för anhöriginvandring, som är en del av januariöverenskommelsen, är naivt och bäddar för en ny stor flyktingvåg.

Politikernas hantering av energifrågan leder till elbrist och dramatiskt höjda priser på bränsle.

Energi har blivit politikernas nya skattebas men den kommer leda till att de med de minsta inkomsterna drabbas hårdast.

I programmet beskriver Lars Bern elenergisituationen i Sverige och ger förslag på åtgärder för att minska skadeverkningarna.

Varför är polisens "fulparkering" i SVT:s intresse? Det kan väl vem som helst räkna ut att det finns en vettig förklaring till varför de valde att parkera som de gjorde.

Ronie Berggren som gör Amerikanska nyhetsanalyser har jag följt under en längre tid. Han gör förutom sin analys om USA:s politik även inlägg om islam - dess ideologi och historia. Nu senast har han släppt en bok i ämnet via sin blogg som du hittar länk till i slutet av detta inlägg.

Ronie skriver ett intressant inlägg på sin FB med rubriken: Europa måste förbereda sig på mötet med radikal islam. Inlägget publiceras här i sin helhet med Ronies tillåtelse.

Om du inte redan bekantat dig med hans analyser kan jag rekommendera dessa då de är gedigna och fylld med fakta, jag känner mig alltid klokare efter hans inlägg. 

Det har varit ett stort intresse för Svensk Webbtelevisions konferens "Det stora bedrägeriet - 2".

Platserna är slutsålda men vi har en väntelista för ev. återbud. Är du intresserad av att stå med på väntelistan, skicka mail till info@swebbtv.seKonferens 2019 den 18 maj Det stora bedrägeriet 2 Inbjudan 1

I terrordådet på Sri Lanka 21 Pril 2019 mördades 253 människor av självmordsbombare i kyrkor och hotell. Tre av offren var syskonen Alma 15 år, Agnes 12 år och Alfred 5 år, från Danmark. Idag begravdes syskonen. På bilden syns deras överlevande syster Astrid och föräldrar lossar ballongerna från deras kistor.

Vi får möta de två första partiledarna för Sverigedemokraterna Anders Klarström och Mikael Jansson.

De beskriver hur partiet arbetade sig uppåt trots motviljan från etablerade media och från andra riksdagspartier.

Jeanette grundaren till VidDinSida fick idag träffa statsministern och överlämna de nästan 84.000 underskrifter emot att det finns fattiga pensionärer som är hemlösa.

Socialdemokraterna har länge nu vandrat på vägen mot att allt fler människor känner misstro mot dem. Det är den ena skandalen efter den andra. Socialdemokraterna stigmatiserar och demoniserar sina politiska motståndare som troll, nazister, rasister, fascister, antidemokrater och till att vara "mörka krafter". Men hur är det med dem själva? 

Linda Snecker från Vänsterpartiet försöker i ett svar härska genom att blåsa upp sig själv som kunnig inom Sveriges statsbudget. Med tanke på att hon inte förstår hur en ansvarslös migrationspolitik medför underskott i kommuner och regioners budget, ska hon nog tagga ner sin narcissistiska grandiosa läggning. Hon beskrivs nu på sociala medier som ekonomiförnekare.

Kunde inte motstå att gå och titta på Socialdemokraternas första majtåg i Norrköping, eftersom det är mitt första år i staden. Förvisso om man har man varit på 1 majtåg tidigare så vet man att det inte är förknippat med några större överraskningar. 

Här finns beskrivningar och kommentarer på våra program. Skicka gärna synpunkter och tips till info@swebbtv.se

Vill du bidra ekonomiskt går det bra på

• Swish 123 535 86 92 

• Bankgiro 147-0558.

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)