https://youtu.be/PCHP4MeAPsI

Swebbtv´s reporter Öystein Rönne  och kammaråklagare Rolf Hillegren kommenterar diskussionen om de två uteslutna nämndemännen från Centerpartiet efter deras friande dom i Solna tingsrätt.

Domen i Solna tingsrätt reser frågetecken särskilt som den kvinnliga nämndemannen har förespråkat särlagstiftning för muslimer vilket domen möjligen ger uttryck för.

Bakgrunden är alltså att de två centerpartistiska nämndemännen har valt att fria den misshandelsåtalade mannen utifrån orsaker som knappast är förenlig med svensk rätt.

Vi frågar oss om detta är satt i system och planerar att gå igenom fler domar med centerpartiets kvinnliga nämndeman för att bilda oss en uppfattning.

Vi frågar oss också om man inte bör gå tillbaka till ett system där den juridiskt utbildade rådmannen har utslagsröst om ställningen blir 2-2 vid omröstning i domstolen.

Programmet avslutas med utsnitt av ett klipp från en debatt mellan Centerpartiets ledare Maud Olofsson och SDs partiledare Jimmie Åkesson där denne utan framgång kräver besked om centerpartiets inställning till islamister bland riksdagskandidater.

Hela klippet med Maud Olofsson och Jimmie Åkesson ligger på vår hemsida under "Inskickade klipp".

Välkommen till webb-butiken!webshop

Handla t-shirts, kepsar och dekaler!

Här finns beskrivningar och kommentarer till våra program. Skicka gärna synpunkter och tips till info@swebbtv.se

Vill du bidra ekonomiskt går det bra på;

• Swish 123 535 86 92 

• Bankgiro 147-0558.

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

 

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)