----- Uppdaterad 5 juli: Nina meddelar den glädjande nyheten att insamlingen till rättegångskostnaderna redan gett 410.000 kr! ------

Nina Drakfors möter tandhygienist Bernt Herlitz på Gotland den 4 Juli 2018 när han får ta emot den orättvisa domen i Arbetsdomstolen. Förhoppningsvis kommer vi få se mer av Nina i Swebbtv framöver.

Bernt Herlitz fick alltså sparken för att han avslöjade bedrägerierna med de ensamkommandes ålder. Men när ska myndighetspersoner och andra som håller på med åldersbedrägerierna ställas till svars?

Detta bedrägeri får fruktansvärda konsekvenser för moralen i samhället. Det får också konsekvenser för de ensamkommande som verkligen är barn och som ska blandas med vuxna i boendena.

Konsekvenserna blir även absurda i skolan och inom idrottsverksamheter. Vi har fått ta del av berättelser där ungdomar inom exempelvis brottning ska möta vuxna män som påstås vara tonåringar. Detta är ett övergrepp mot hela samhället som måste få ett slut. De verkliga bedragarna måste ställas till svars!

Vi har tidigare berättat om Bo Hofvander som för mer än 20 år sedan förlorade sitt jobb efter en dom i Arbetsdomstolen. Han hade ifrågasatt massinvandringen.

Liknande processer pågår även idag och nu har Bernt Herlitz blivit av med sitt jobb inom Region Gotland efter att med rätta ha ifrågasatt vissa ensamkommande barns ålder baserat på deras tandutveckling.
Inte heller denna gång gav facket stöd i kampen för att behålla jobbet.

Kampen för att behålla jobbet har pågått i två år. Bernt berättar att han till och med var på väg att ta sitt liv under denna tid.

Bernt tackar alla människor som har uppmuntrat och stött med pengar.

För dig som vill stödja Bernt Herlitz, som ska betala närmare en halv miljon i rättegångskostnader, går det bra att donera till Swish 0768-226122.
För ytterligare info besök hans hemsida berntherlitz.com eller läs artiklarna i Samnytt.

Här finns beskrivningar och kommentarer på våra program. Skicka gärna synpunkter och tips till info@swebbtv.se

Vill du bidra ekonomiskt går det bra på

• Swish 123 535 86 92 

• Bankgiro 147-0558.

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

 GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)