Om Svensk Webbtelevision

 

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa en regelbunden och allsidig nyhets- och informationsförmedling som ger uttryck för ett breddat utbud av ämnen och perspektiv samt granskning av för demokratin grundläggande skeenden. Därför tror vi på en fri och öppen debatt där olika åsikter får komma till uttryck.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb när det gäller detta och att de missbrukar sin ställning. Vi anser att de inte ger en komplett, korrekt och faktabaserad bild i viktiga frågeställningar som är avgörande för utvecklingen i Sverige och för enskilda invånare. Den felaktiga, vinklade eller mörklagda informationen leder till negativa konsekvenser för demokratin, den ekonomiska utvecklingen i Sverige och till att klyftorna ökar. Därför är det särskilt viktigt att också komplettera bilden som ges i dessa mediakanaler och att avslöja felaktigheter som är av betydelse. En fri och öppen debatt är en förutsättning för att åstadkomma detta.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av betydelsefull information även när den är obekväm för politiska och andra makthavare. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Ansvarig utgivare är Mikael Willgert. Myndigheten för press, radio och tv har utfärdat utgivningsbeviset för databasen www.swebbtv.se med nr 2018-404.

 

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small 

            Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.